Göreme Gezi Notları

Göreme’yi Görmek. Göreme‘nin adının ‘görmek’le alakası olmasa da insan ister istemez böyle bir cümle içinde kullanıveriyor. Evet Göreme’yi hem gördük, hem de göremedik. Göreme hayli zengin bir bölge, pek çok vadisi ve ziyaret edilecek noktası var. Ancak eldeki vakit ölçüsünde tabanlar patlayana kadar yürüyerek gezmiş olmamıza rağmen her yerini ziyaret edemedik. Aslında Göreme’ye değişik mevsimlerde tekrar ziyaret şart. Kapadokya bölgesinin her yeri fotoğrafik olmasına rağmen Göreme nev-i şahsına münhasır diyebilirim.
Uçhisar’da yeterince yorulan bacaklara rağmen, yürümeyi sürdürerek Göreme’yi tepeden göreceğimiz seyir teraslarına ulaştık. Devamında ana yolu takip ederek Göreme şehir içine ulaştık. Aç mideyi doyurma ihtiyacı da doğmuştu. Açıkcası şehir yemek konusunda pek beklentimi karşılamadı. Japon turistlerin etkisinden mi nedir, herşey çok pahalı geldi. Hani para kısmını çok takmayalım desek bile, damak tadımıza uygun bir yer bulmakta zorlandık. Yöresel tatlar aramamıza rağmen, rastlayamadık. Biz bulamadık diye düşünmek istiyorum. Çünkü Anadolu’da nereye giderseniz, doğru düzgün bir yer bulursunuz.

Vadilere inip çıktık, tepeleri aştık derken hayli yorucu bir yürüyüş yaptık. Hem gece yolculuğundan kalan, hem de gün içindeki uzun yürüyüşlerden doğan yorgunluğun etkisiyle Göreme’den Avanos’a doğru gitme hazırlığına başladığımız sırada balonlar uçuşa başladı. Havada halen pus vardı. Hızlı adımlarla hareket ederek balonların kalkışına yakın bölgeye koşturduk. Bir köpek takılmaz mı peşimize. Azcık tırsma durumu oldu, hoşt moşt dedik ama köpek belli ki kendisine arkadaş arıyordu. Adını da hemen koyuverdik: Çamur. Hayli kirli ve çamura batmıştı gariban.

Yol boyu peşimizden ayrılmadı Çamur. Hayli mesafe yürüdük. Havada bulunan balonları çektik, fukara olmayaydık biz de o balonlara binebilirdik diye hayıflandık. Sonra bir baktık ana yoldan baya içeri doğru kaymışız. Bu arada karşıdan gelen bir kız grubuna sattık Çamur’u. Battı balık yan gider diyerek Çavuşin’e ulaştık. Kısa süren bir yağmur başladı, hava kararmak üzereydi. Devam edip ana yola ulaştık ve oradan Avanos otobüsüne binerek otele gittik.

 

Kapadokya Bölgesi’ne Ait Tüm Gezi Notları Linkleri:

–  Uçhisar
–  Göreme
–  Zelve
–  Ürgüp
–  Paşabağı
–  Soğanlı Köyü
–  Derinkuyu
–  Ihlara
–  Genel Yazı