Evde Mevcut İmkanlarla Waffle Yapımı

İşin aslı batı tipi tatlıları pek canım çekmez. En son waffle yiyeli 10 seneden fazla olmuştur ki yediğim de nadirdi. Nedense aklıma düştü. Bunu evde yaparım diye araştırmaya başladım. Baktım ki hayli sayıda insan bu konuda birşeyler karalamış. Birbirinin benzeri çok sayıda tariflerden birkaç tanesini okuyunca ne yapacağımı kestirdim. İnsan ilk anda nedense bu kadar basit olacağını düşünmüyor. Halbuki batı tipi olup zor olan tatlı mı var, değil mi? 🙂

4 porsiyonluk bir tarif için gerekli malzemeler şöyle:

– 2 yumurta
– 1.2 su bardağı süt
– 1/4 su bardağı sıvı yağ
– 1.5 su bardağı un
– 1 paket vanilya
– 1 paket kabartma tozu
– 1 yemek kaşığı şeker
– 1 çay kaşığı tuz

– Piştikten sonra üstüne sürmek için çokokrem / nutella tarzı çikolata ürünü
– Meyve olarak çilek, muz yahut sevdiğiniz meyveler.

Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırıyoruz. Kolay yöntemi şurada anlatmıştım. Ayrı bir küçük kapta yumurta sarısı ve bir kaşık şekeri çırpıyoruz. Geniş ve biraz derin bir kapta yumurtanın beyazı ile vanilyanın yarısını karıştırıp iyice çırpıyoruz. Krema kıvamına geliyor. Sonrasında içine yağı, sütü, kalan vanilyayı, kabartma tozunu sırayla ekliyoruz. Eklemeler arasında ve sonrasında iyice çırpıyoruz ve karışıyor. Sonrasında 1.5 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. İyice kıvamını bulduktan sonra diğer kaptaki çırpılmış şeker ve yumurta sarısını ekleyip biraz daha çırpıp iyice karıştırıyoruz. Sonunda sıvı bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat kadar bu karışımı dinlendiriyoruz.

Uygun bir tava alıp ocağa yerleştirip kızdırıyoruz. Çok az bir tereyağı sürebiliriz. Bir kepçe karışımdan alıp tavaya yayıyoruz. 3-4 dakika içinde altı pişecektir ve kenarlarından kaldırarak eüer yapışma olmuşsa tavada oynatıyor ve ters çeviriyoruz. 2 dakika kadar bu yüzünü de pişirip geniş bir tabağa alıyoruz. Üstüne çikolata ürününü sürüyor, arzumuza göre çilek, muz dilimleri yahut başka meyveleri koyup katlıyoruz. Evde o an sadece çilek vardı. Sos olarak ben nutella kullandım. Yaparsanız afiyet olsun.