Yoğurtlu Havuç Kavurması

Kolay bir meze ama ben yemek niyetine yapmaya başladım. Salata diyenler de var. Bolca yapıp dolaba kaldırılabilir. Havucu rendeliyoruz sadece. Bir tavaya bir miktar yağ koyuyoruz. Ben sıvıyağ ve tereyağını karıştırıp koyuyorum. Tereyağ kokusundan vazgeçemem. Başlıyoruz havuçları kavurmaya. 7-8 dakika kadar bir miktar harlı ateşte çeviriyoruz sürekli. Sonrasında ocağı kapatıp havuçların ılınmasını bekliyoruz.

Bir tabakta sarımsak eziyoruz. Ben sarımsağı bol kullanırım. Tuzunu ayarlıyoruz. Ve yoğurdu ekliyoruz. Kullanacağınız havuca göre yoğurt eklemelisiniz. Mümkünse tabi süzme yoğurt kullanın yahut karıştırın. Lezzetini arttırır. Yoğurdu burada kendim yaptığım için süzmesini de kendim yapıyorum. Son kez tuz kontrolü yapıyoruz. Ilınan havuçları bu karışıma ekliyoruz. Biraz sızma zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Havucu dağıtmak için birkaç kez karıştırmak yeterli oluyor.

Ve baharat kısmı size kalmış. Nane, dereotu… Artık ne severseniz ekleyin. Alın size yaz akşamları için kolayca yapılabilen ideal bir akşam yemeği; bu beni kesmez diyene meze, salata olur adı.