Web Sitelerim

Internetin çöplüğüne giden pek çok site oluşturdum. Bazen bir blog, bazen bir konu ile alakalı site. Ayrıca pek çok fotoğraf sitesi. Çok azı bir alan adı ile oldu; genelde hizmeti sunan firmaların altında idi. Kimisi halen aktif ama ben ilgilenmiyorum. Bunun haricinde bir alan adı altında hizmet veren ve çoğunu son dönemde derleyip toparladığım siteler var:

Bunlar şöyle:

  1. Kendime Notlar: Kişisel blog sayfam
  2. Istanbulium: Istanbul üzerine yazılar, kültür arşivleri
  3. Eski İstanbul: Eski İstanbul Fotoğrafları Arşivi
  4. Eski Türkiye: Eski Türkiye Fotoğrafları Arşivi
  5. Türkiye Kültür Envanteri: Türkiye Doğa ve Kültür Varlıkları Harita Konumları
  6. Caner Cangül Fotoğrafları: Kendi çektiğim fotoğrafları topladığım arşiv amaçlı site

Özellikle Türkiye Kültür Envanteri üzerine ciddi sayılabilecek bir projem var. Eğer kaynakları sağlayabilirsem onu yapmak ve geliştirmek istiyorum. Bunu ya ben yapacağım ya da zaten kimse yapmayacak. Kurumların çalışmaları var ama genelde ve maalesef hepsi tırt.

Fotoğraf arşivimi aktarmaya devam ediyorum. Daha 1 senelik işi var.

Eski fotoğrafları tuttuğum siteleri eski sıklıkla güncelleyemiyorum ama tamamen boş bırakmıyorum. Hedeflerim var. Elim değdiği zaman toplu ekleme yapıyorum.

Blog sayasına nadiren yazı bırakıyorum. Daha önce Istanbulium ile birlikte blogger’da idi. Verim alamadığım için yazmayı kesmiştim. WordPress’e taşıma sonrası el atabilirim. Aklıma ne gelirse döşendiğim bir site. Açıkcası kendime aldığım notlar.

Bunun haricinde olan ve başka siteler altında yer alan sayfaları artık güncellemiyorum. Flickr sayfama daha çok arşive koymayacağım fotoğrafları koyuyorum.