Kano Yapmayı Denemek

Hayatta birşeyleri denemek için şu düsturum var. Eğer özel eğitim gerektirmiyorsa ve birileri bunu yapıyorsa pekâla ben de yapabilirim. Elbette herşeyi denemiyorum. Mesela bungee jumping henüz denemedim. Dener miyim, emin değilim. Paraşütle atlamayı da istiyorum. Daha evvel bu fırsatı kaçırmıştım. Halat üzerinden yüksekte kayılan bir aksiyon da var. Kiev’de gayet güzel bir yer mevcut. Geri dönüş yolunu yürüyerek dönmek zor geldiği için henüz denemedim. Çantamın, bisikletimin yanımda olmadığı bir gün deneyebilirim. Yapacağım şey için tedbirleri aldıktan sonra korkmanın, çekinmenin manası yok. 

Bisikletle Drujbiv Narodiv Parkı’nda gezerken kano ile gezenleri görüyordum. Nihayetinde internetten tam noktayı tespit ettim ve Cumartesi günü – dehşet sıcağa rağmen- gittim. Ben gittiğimde sakindi, beklemedim; ama ben geri döndüğümde onlarca kişi sırada bekliyordu. Video için tam hazırlıklı değildim. Göğüs aparatını ve aksiyo kamerayı yanıma almıştım sadece. Monopod’u almadığıma pişman oldum: gayet güzel su altı çekimleri yapabilecektim.

Çektiğim videoları birleştirdim. Kaliteyi dosya boyutundan ötürü bir parça düşürmek zorunda kaldım. Toplamda 1.5 saat kadar dolandım. Kira bedeli olarak da 100 UAH ödedim. Açıkcası ayakları pek toparlayamamaktan kaynaklı olarak yorucu oluyor. Ayrıca kürek elde sürtünme yarattığı için deri soyuldu, eldiveni almak hiç aklıma gelmemişti. Tekrar gideceğim.

Not: Gitmek isteyenlerin geçerli bir kimlik belgesi götürmeleri gerekiyor. Kimlik emanet bırakılıyor ve sonra dönüşte ücret hesaplanıp ödeniyor.