İzle ve Öl Film Listelerim

Görmeden ölme, yapmadan ölme, izlemeden ölme diye giden listeler olur. Yahut “ölmeden önce görülmesi gereken 100 yer” şeklinde rakamlar bile belirtilir. Bu listede sınır yok. Zamanla genişliyor. Birebir aynı liste olmasa da IMDB ve Facebook Filmler bölümünde böyle bir “izle ve öl listesi” yaptım. Ne izlesem diye kararsız kalmışların işine yarayabilir. Bilim-kurgu ve gerilim filmi yok. Açıkcası o tip filmleri hiç seyretmiyorum. Dram ağırlıklı bir liste.

Son dönemlerde daha çok eski filmlere sarıyorum. Özellikle İran ve Hint sinemasının mühim filmlerinin herhalde çoğunu seyrettim. FilmHint filmlerini daha çok eğlenmek adına seviyorum, İran sineması ise sarsıcı filmlere sahip. Geçtiğimiz günlerde “İki Bacaklı At” filmini seyrederken, bacakları olmayan o gıcık ötesi veledi fena halde hırpalayasım geldi. Çocuk rolünde çok başarılıydı.

İtalyan ve Fransız sineması bana çok keyif veriyor. Romantik komedi dedin mi, onları izlemek gerekiyor. Son dönem diğer Avrupa ülke filmlerine de zaman zaman bakar oldum. Amerikan sineması elbette çok iyi filmleri barındırıyor ama Holuvud tarzı artık çok sıktı. Eskilere devam.