Kabarık ve Pofuduk Kek İçin Püf Noktaları

Birinci püf noktası: Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırmak.

Kek yaparken ben yumurta ve şekeri olduğu gibi çırpıyordum. Bir yerde okumuştum ve uygulayayım dedim. Garip geldi ama denemeden zarar gelmez diyerek uyguladım. Yumurtanın beyazı ve sarısını öncelikle birbirinden ayırdım ve ayrı ayrı şeker ilave ederek çırptım. Yani kullanacağınız şekeri ikiye bölüp, iki ayrı kapta, beyaz ve sarıyı ayrı ayrı şekerle çırpıyorsunuz. Sarılı olanda şeker topak topak olacağı için o kısım biraz daha zorlu. Sonrasında sarısı ile çırpılan tabağa ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam ediyorsunuz. Beyazı ile olan zaten kendi kıvamını kısa sürede bulacaktır. Diğer malzemelerle karıştırma kısmında ise bildiğiniz yolu izliyorsunuz. Tek olumsuz yanı fazladan bulaşık çıkıyor. 🙂Eee, peki bu yumurtaların sarısını ve beyazı kolayca ayırmanın yolu yok mu? Böyle kaşıkla, kepçeyle olacak gibi değil. Olmaz mı? Son teknoloji ile geliştirilen plastik pet şişe kullanıyoruz. Elimizde pet şişenin başı ile ortası arasını sıkıyoruz ve yumurtanın sarısına hafifçe dokundurup sıkmayı bırakıyoruz. Sarısı cumburlop pet şişede.

Nasıl kek yaparım diyorsanız internette bolca ve güzel tarifler veren yüzlerce site var. Kekevi ve MisssGibi beğendiklerim arasında. Reklamdan para kazanmak adına yapılmış dandik ve kopya tariflerle dolu sitelerin sayısı da azımsanmayacak ölçüdedir.

İkinci püf noktası: Kesinlikle kullandığınız tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Eğer dolaptan çıkarıyorsanız, kek yapmadan bir süre önce bunu yapmalısınız.

Elbette tüm bu püf noktalarını henüz milyonlarca kek yapmamış biri olarak iletiyorum.