Uçhisar’ı Kaybolarak Gezdim.

Gece Manavgat’tan yola çıkıp sabah çok erken Avanos‘a vardıktan sonra doğru otele gittik. Otobüsle gece yolculukları uykusuzluk yaşattığı için hoşuma gitmese de zamandan tasarruf için mecburen tercihimiz oldu. Otobüsün rahatsız koltukları nedeniyle hepten yorucu bir seyahat yapmış olduk. İlk iş Avanos’taki otele gittik. Dar vakitte gezilmesi gereken yerlerin çokluğu nedeniyle dinlenmeyi tatil sonrasına bırakmak gerekecekti. Odaya yerleşme ve sıkı bir kahvaltı sonrasında istikamet Uçhisar oldu. Avanos’tan Nevşehir’e giden belediye otobüslerinden birine atlayıp, yolda indim. Uzaktan görünen kaleye doğru yürümeye başladım. Önce kalenin alt kısmında biraz dolandım, aşağılara kadar indim, tekrar çıktım. Peşinden bilet alıp kaleye tırmandım. 
Puslu ve kapalı bir hava olmasından ötürü çevrenin net bir fotoğrafını almak pek mümkün olmadı. Kaleyi gezip tekrar inerek Uçhisar’ın içinden geçerek Göreme’ye kadar yürümeyi düşünüyordum. Telefonda bulunan haritayı kullanıyordum ama daha kısa ve doğru yol konusunda emin olamadım. Birisine sordum ve beni yönlendirdi. Telefondaki haritaya göre doğru gelmedi ama nasıl olsa memleketin yerlisi, oradan bir geçiş vardır dedim ve gösterdiği sokağa girdim. Fakat devam ettikçe çıkmaz bir bölgeye doğru geldim. İşin iyi tarafı ise fotoğraf açısından verimli bir bölgeydi. Her şerde bir hayr ifadesi yine yerini buldu. Sonrasında telefonu kullanarak kendi yolumu kendim buldum.

Ana yola çıkana kadar epeyce Uçhisar sokaklarında dolandım. Güvercinlik Vadisini seyrettim. Devamında pek çok seyir terası ve kafenin yer aldığı Göreme manzarasının seyredildiği alana ulaştım. Baloncuları görünce kendilerinden bilgi almak için biraz konuştum. Hava şartlarından ötürü o sabah uçamadıklarını, bir ihtimal akşama uçabileceklerini, ertesi gün içinde şüpheli olduğunu söylediler. Fiyat sordum: Önce Euro söylediler, yani deyince 450 TL dediler. Kendi memleketimde bana dolar, euro fiyatı verene hep kafa atmak isterim ama kafama yazık. 🙂 Sonra neden pahalı olduğunu izah ettiler. Kendilerinin daha da pahalı olduğunu ve çok iyi hizmet verdiklerinden, hatta önümüzdeki birkaç gün için yerleri olmadığından bahsettiler. İlk anda aklıma yatmadı ama sonrasında bir balon uçuşu organizasyonu için gereken çabayı görünce, 450 çok olsa da normal olduğunu düşünmeye başladım. Ama bizim gibi fakir fukara için hep pahalı hep pahalı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapadokya Bölgesi’ne Ait Tüm Gezi Notları Linkleri:

–  Uçhisar
–  Göreme
–  Zelve
–  Ürgüp
–  Paşabağı
–  Soğanlı Köyü
–  Derinkuyu
–  Ihlara
–  Genel Yazı