Paşa Bağı ya da Paşabağ Vadisi Gezi Notları

Türkçe dil kuralları ile oynamanın onulmaz yaralarından biri yer isimlerinin belirtilmesinde de kendini gösteriyor. Hepimizin bu konuda bir kafa karışıklığı mevcut. Tabelada Paşa Bağı yazar, halk Paşabağ yahut Paşabağı der. Bu kararsızlık aslında hepimizi illet eder.

Paşabağ Vadisi Ürgüp sonrasında günbatımına yakın bir zamanda ziyaret edebildiğimiz bir vadi oldu. Göreme-Avanos yolundan Zelve’ye ayrılınca, bir süre sonra peribacaları ile kendini hemen ele veriyor. Vadi girişinde ücretsiz (Şaşırtıcı değil mi?) otopark mevcut olup, vadi içerisinde de yürüyerek rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz. Peribacalarının iç kısımlarında oyuklara girip çıkılabilmektedir. Henüz oluşumunu sürdüren peribacalarındaki katmanları da rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. Hani binlerce yıl sonra yolunuz düşerse bambaşka bir Paşabağ görebilirsiniz. 🙂
Tepede uzunca süre oturduk. Sonra aşağıya da indik. Peribacalarının aralarında, içlerinde dolandık. Bir ara hayli bağırış çağırış içinde bir grubun sesini duyduk. Epeyce kalabalık bir kız öğrenci grubu ve öğretmenleri fotoğraf çekmeye çalışıyorlar. O kadar çocuğu toparla ve cep telefonu ile fotoğraflarını çek! Olacak iş mi dedik, çekip size göndeririz diyerek birkaç kare fotoğraflarını aldık. Sonrasında sergisini açmış bir dondurmacıdan Maraş dondurması alıp yiyerek, geziyi tamamladık.

 

Kapadokya Bölgesi’ne Ait Tüm Gezi Notları Linkleri:

–  Uçhisar
–  Göreme
–  Zelve
–  Ürgüp
–  Paşabağı
–  Soğanlı Köyü
–  Derinkuyu
–  Ihlara
–  Genel Yazı