İcabında Kek Yapılır

Kek yapması hafife alınır ama herkesin keki tutmaz ya da yenmez. Peki ben bu işi yapabiliyor muyum diye bir denemeye giriştim. Önce birkaç siteye baktım, insanlar ne demiş, neye dikkat etmek lazım, ne gibi malzemeler kullanmış, bunları nasıl uygulamışlar vs. Sonra kendimce oranları da belirleyerek önce malzeme satın alma işine girdim. Un, vanilya, kabartma tozu evde yoktu. Almışken bir de kek kalıbı alayım ufaklarından dedim. Hangi unu alacağım kısmında biraz zorlandım. Unların üzerinde yazan yazılardan tiplerini çözmesi pek mümkün olamadı. Sonrasında birinci kalite olduğunu düşündüğüm unu aldım. Böyle durumlarda fiyatı pahalı olanı tercih etmek de bir çözüm.

Lakin beni zorlayan kısım kabartma tozu oldu. Ukraynacası neydi, nasıl yapacaktım. Aradım taradım yok. Telefondaki sözlüğü kullanarak kabartma tozu olduğunu düşündüğüm ürünlere baktım ama nafile. Orada bir çocuğa kötü Rusçam ile sormaya çalıştım. Kek dedim, vanilya dedim. Bunlar okey ama sözlükten kabartma tozu karşılığını göstererek bu yok dedim. Gitti bir yerden getirdi. Ama ben halen şüpheliydim çünkü üzerindeki yazı başka birşey olduğunu söylüyordu. O reyonu karıştırdım ama ıhh sonuca ulaşamadım. Çocuğun verdiğini alıp döndüm. Eve geldim. Pazar günü evde geçecekti ve birşey yapmalıydım. Sonra tekrar çıkıp diğer markete gittim. Dolandım dolandım. Nihayetinde buldum. Biraz kel alaka bölümde idi.

Tarif vermeyeceğim, onu nasıl olursa bulursunuz bu işin ehli sitelerde.

Sonuç gayet başarılı oldu. Kek kabına yapışmadı, tam kıvamında pişti. Test edip onayladım. Kek kabından da yağ gibi akarak düştü. Çünkü hafif yağ ve un ile bezemiştim öncesinde.