En Güvenilir Kurum Araştırmaları Hk

Baştan söyleyeyim bana saçma geliyor. Güven üzerinden tanımlamada sıkıntılar var sanki. Yani neye göre güveneceğim? Güven ne ifade ediyor? Haaa, en beğendiğiniz kurum olsa daha anlaşılır gelirdi. Bizim İKSARA’nın son araştırması Akşam gazetesinde yayınlandı.

Güven ile özellikle ordu, genelinde emniyet güçleri ile bir alaka var zihinlerimizde. Güven ve güvenlik ile alakalı bir durum. Ondan ötürü “ordu” çıkar liste başında daima. Biraz da toz kondurmak istemeyiz pek. Okul hayatında da bu gazı almışızdır zaten. Sonrasında “emniyet” açık farkla gelir. Halbuki halkın ekserisinin ne ordu, ne emniyet ile işi olur. Ordu ile ilişiğimiz askerlik görevi yahut görevli bir tanıdığımız varsa; hakeza karakola düşmemişsek, polis çevirmemişse emniyet ile de bir işimiz olmaz.Emniyet daha düşüktür; çünkü klasik trafik polisi-rüşvet algısı halen devam etmekte. Sıfırlanmış olsa bile bu algıyı temizlemek kolay olmayacaktır.

Diğer seçeneklerde SGK şaşırtıcı geliyor. Muhtemeldir ki pek çok cevapveren yakın dönemde hastaneye gitmiştir. Ben hiç gitmediğimden bilemiyorum ama giden herkes sağlıkla ilgili memnuniyetini iletiyor. Elbette mızmız tipler her daim vardır ama eski ile kıyas kabul etmeyecek bir iyileşmeyi övüyor insanlar. Üstelik yakın dönemde Van depreminde başarılı sağlık organizasyonu da televizyonlardan sürekli vurgulandı. Adalete zaten kimse güvenmez. Halbuki “number 1” olmalıydı, değil mi?

Babana bile güvenmeyeceksin diyen bir toplum kuruma neden güvenir, anlamadım. Bana sorsalar öylece kalırdım herhalde. Çünkü güven ile alaka kuramıyorum. Haa, en iyi çalışan kurum hangisi derseniz o zaman doğru soru olur gibi. Onu da cevaplarken en yakın dönemde ilişkim olmuş biri ile alakalı cevap vermeye meylederdim sanıyorum. Valla Turkcell derdim direkt! Kamu da mı? İGDAŞ diyesim geldi ama o da özel sayılır. Kamu ile pek işim olmamış ki bileyim.